Dag 7 - 22 juni [Zondag]
22 juni 2025 - Kirchberg in Tirol, Oostenrijk
Dag 7 alweer. "De tijd vliegt, als je het naar je zin hebt" zeggen ze wel eens. Nou dat voelt echt wel zo! En tegelijkertijd voelt het nog niet alsof we hier al een week zijn. Maar we gaan nog lekker even door met genieten. Genieten van de prachtige uitzichten, de mooie bergen, het heerlijke weer en zeker ook met elkaar 🫶🏻💖.
Wat een rijkdom om met elkaar dit mee te maken en te delen. Lieve Ronald, ik hou van jou 😍❤️.
Vannacht niet zo super goed geslapen, vroeg wakker geworden (rond 5:00u) en het duurde lang voordat ik weer sliep. Dus wakker worden, was even pittig. Maar oké, de zon schijnt en het belooft een mooie dag te worden!
Na het ontbijt vertrekken we lopend naar het station. We nemen de trein naar Kitzbühler.
We komen langs Schwarzsee, een meer waar op een dag als vandaag, 🌡30°C veel recreanten vertoeven. Er stappen hier dan ook veel badgasten uit, om verkoeling te zoeken in en aan het meer. Wij blijven zitten in de trein. Wij stappen uit bij Kitzbühler Bahnhofplatz. Lopend gaan we naar de Hornbahn. We gaan met de gondel naar het Mittelstation waar we overstappen in de grote gondel om naar 1997m hoogte te gaan.
Hemelsbreed zijn we 17 km van de Hohe Salve vandaan, die we vanaf hier goed kunnen zien.
We zien zelfs bergen met flinke sneeuwtoppen, waaronder ook de Großglockner (de hoogste berg van Oostenrijk) Bizar als je weet dat het hier boven ☀️ en 🌡18°C is volgens de weerapp. De thermometer hier op het bergstation geeft 25°C aan. (In Kirchberg is het nu 🌡26°C)
Het windje maakt dat het hier heerlijk is. Jammer dat er zo enorm veel grote vliegen en andere vliegende beesten zijn 🙈
"Ik hou niet van beestjes 😆"
We gaan met de grote gondel weer terug naar het Mittelstation. Daar nemen we de andere berglift weer naar een hoger punt, aan de andere kant.
We lunchen op 1770m hoogte bij Alpenhaus op de Kitzbühler Horn, heerlijk op het terras.
Met de gondel gaan we weer naar beneden en lopen we weer naar het station. Het is drukker in de trein, maar er nog plaats genoeg om heerlijk te zitten en te genieten van het uitzicht.
Op ons terras hebben we de oranje parasol 🏖 open geklapt, zodat we misschien een herkenningspunt hebben om vanaf het dorp, het appartement te zien. En ja hoor, als we de trein uitstappen in Kirchberg, zien we inderdaad de oranje parasol.
Op het gemak lopen we terug en thuis genieten we van een drankje op het terras. Volgens de thermometer is het hier nu 🌡35°C.
Pa en ma komen gezellig even kijken waar wij zitten. We drinken een koud drankje met elkaar en kletsen over vakantie vieren in de bergen. Er worden oude herinneringen opgehaald van de vakantie van destijds. Al is niet alles meer even scherp 😆.
We eten lekker gezellig wat met elkaar en na een bakje koffie/thee gaan ze weer naar hun eigen appartement.
Omdat het nog zulk mooi weer is, besluiten we nog een klein rondje te gaan wandelen. Vanaf het appartement lopen we een stukje de Weinberg op. Pfff het is een pittig klimmetje 16% stijging 🥴 We kunnen afslaan, een bospad in. Met een trap dalen we af en al slingerend komen we uit op een grindpad, wat weer uitkomt op de asfaltweg langs het spoor. Via het dorp lopen we weer terug naar het appartement. Op het terras even bijkomen en zo weer lekker slapen. Op naar morgen. Misschien dat het dan wel wat gaat regenen 🌦...
Ben benieuwd hoe de planten in de tuin in Stad erbij staan, want volgens mij is het thuis ook wel warm weer en droog 🥀