Dag 11 - 26 juni [Donderdag]
26 juni 2025 - Kirchberg in Tirol, Oostenrijk
Vanmorgen na het ontbijt heeft Ronald nog een paar boodschappen gedaan. De auto gaf toen (ongeveer 10:45u) al 27°C aan.
Rond 11:30u vertrekken we richting Aschau om bij de Wasserfall mit Hängebrücke (Waterval met hangbrug) te gaan kijken.
Vanaf de parkeerplaats lopen we het pad op.
Even verderop komen we aan bij het Mittelpunkt der Kitzbüheler Alpen (het middelpunt van de Kitzbühler Alpen) we lopen een stukje verder, langs het beekje. Het water is nu nog kraakhelder. Later vandaag geven ze buien met onweer op, dus dan zal het water viezer zijn.
Op de weg naar boven komen we bij een tolpoortje. Je kunt hier een kaartje kopen voor €5,- om met de auto naar boven te rijden. We lopen door, langs het beekje. We komen aan bij het watervalletje en de hangbrug. Prachtig dat zoiets vanzelf ontstaat 💖🥰
Nadat we een paar foto's gemaakt hebben en van het uitzicht hebben genoten, wandelen we weer naar beneden, naar de auto.
Op de terugweg nemen we de berglift op de Gaisberg. Boven genieten we van een pizza lunch. Je ziet de werking in de lucht. Waar we zo'n 10 minuten geleden nog een blauwe lucht hadden, zie je nu (donkere) wolken aan komen drijven en trekt de lucht dicht. Het is benauwd warm. Zo'n🌡30°C. In de lift naar beneden moeten we onze 👒hoed en 🧢pet goed vasthouden, want de wind steekt een beetje op. Onder de baan zien we een hoedje liggen. Iemand heeft deze dus verloren 🙈.
Rond 14:00u zijn we weer bij het appartement. Vanmiddag hebben we niets op de planning staan en dat houden we even zo. Beetje moe van alle indrukken en het weer genieten we op het terras. Zou er van vanmiddag/vanavond toch een 'echte' onweersbui komen, waar Ronald zo op hoopt? De auto staat in ieder geval onder de carport, voor het geval er ook nog hagel bij zit...
Rond 14:30u horen we de eerste rommel. Pas een uur later, zo rond 15:30u begint het te flitsen en te regenen. We kunnen de kerk van Kirchberg nog zien, maar alles erachter is weg. De regen is wel verkoelend. Dus lekker even ramen opengooien en doorluchten 😀.
Tussen de buien door, is het af en toe even droog 😜😆🤣 en zien we bijzondere natuurverschijnselen, maar over het algemeen regent het de rest van de dag. Maar dat is niet erg. Lekker een middagje niks doen en chillen op de bank is ook prima. "Niks moet, niksen mag!" Ik hou ervan 🥰. Ook dát is vakantie vieren.
Het is wel heerlijk dat het even een beetje afkoelt. Binnen was het altijd wel koeler dan buiten, maar van 26°C binnen, naar 22°C graden voelt toch net iets fijner.
Misschien dat we morgen nog even naar het dorp lopen om te kijken wat het waterpeil is.
Hihi, we konden niet langer wachten en zijn rond 21:30u nog even naar het dorp gereden.
De hoogte viel mee, zo'n 70 cm gaf hij nu aan. Als we buiten op het terras zitten, lijkt het alsof we hem horen stromen. Als je er naast staat, kun je elkaar zowat niet verstaan, zo'n herrie maakt het water 😀. De breedte is iets meer dan 12 meter. Te weten dat een gemiddelde rijstrook op een Nederlandse snelweg 3,5 meter is, betekend het dus dat dit ongeveer 3 rijstroken breed is 🤓.
We kijken nog een aflevering van een serie en duiken lekker ons bed in. Wat de dag van morgen ons gaat brengen, weten we nog niet. We hebben niet echt iets op de planning staan.