Dag 13 - 28 juni [Zaterdag]

28 juni 2025 - Kirchberg in Tirol, Oostenrijk

Vanmorgen hangen er wolken boven het dal. Sommige bergtoppen kunnen we net niet zien. Maar onder de wolken door, is het heel helder. Het is nu zo'n 🌑18Β°C - 19Β°C 🌀πŸŒ₯
We ontbijten lekker op het terras.
Vannacht goed geslapen, maar erg vroeg wakker, even over 6:00u.

We ruimen alvast wat dingen op en pakken wat zaken in. Lange broeken en truien hebben we zowieso niet meer nodig πŸ˜†πŸ˜œ.
Het is rond πŸ•§ 12:30u als we richting de Fleckalmbahn rijden. Waar we eerdere keren met een blind paard konden draaien op het vrijwel lege parkeerterrein, is het er nu een gezellige drukte. Er staan verkeersregelaars om de 'georganiseerde chaos' in goede banen te leiden.
Vandaag is er aan het einde van de middag en vanavond een musik festival met Melissa Naschenweng boven op de Fleckalm. Wij hebben nog nooit van haar gehoord, maar zo te zien, zijn er genoeg fans die er wel bij willen zijn.

Boven aangekomen zien we dat de thermometer 🌑14°C aangeeft. Er hangen donkere wolken ☁️🌫 en er is ook wat wind 🌬. Toch is het, gek genoeg, niet koud boven.
Ons idee was om bij de alm wat te lunchen, maar het terras zit zΓ³ overvol πŸ™ˆπŸ™ƒ dat we besluiten om weer naar beneden te gaan en wat anders op te zoeken. Vanwege de drukte gaat de baan nu ook sneller. Waar we er eerder in onze vakantie bijna 19 minuten over deden om van beneden naar boven te komen en andersom, deden we er nu iets langer dan 12 minuten over. Ook lijkt het alsof er meer gondels in de baan hangen. Al die festivalgangers moeten zo snel mogelijk de berg op πŸ˜‚.

Terug in het dorp genieten we bij 'Lorenzoni' van een tosti op het terras πŸ˜‹.
De zon wordt weer feller en de wolken verdwijnen. Inmiddels is het 🌑26°C 🌀.

Op ons terras genieten we van het uitzicht. De wolken kleuren fel wit tegen een felblauwe lucht. Omdat het vanavond onze laatste avond is hier op de berg, besluiten we om pa en ma te vragen of ze mee uit eten willen. We kiezen een restaurant in Aschau, Gasthaus Gredwirt. Ik bel naar het restaurant om te reserveren. Met mijn steenkolen Duits, begrijp ik dat ik gereserveerd heb voor 4 personen 🫣😁 Nu maar hopen dat het goed komt πŸ˜†.

Rond 17:00u stappen we in de auto. We rijden een stukje naar boven, de berg op waarop we verblijven. Ineens trapt Ronald op de rem en 'schiet' een terrein naast de weg op. Hij ziet een zijweggetje en wil er even gaan kijken. Als we erheen lopen, herkent hij het weer. Het is de plaats waar hij samen met zijn broer vroeger dammetjes bouwden in het beekje. Leuk om deze nostalgie te ervaren πŸ₯°πŸ˜€
Als we doorrijden, hoger de berg op komen bij bij een appartementencomplex aan met een prachtig uitzicht. Inmiddels zijn we nu zo'n 250 meter hoger als waar ons appartement nu is. Maar wat een verschil in uitzicht πŸ₯°.
Vanaf hier kunnen we goed zien dat de Fleckalmbahn πŸš‹ nog steeds draait met meer gondels en meer snelheid. Grappig om te zien.

Tegen 17:30u halen we pa en ma op en rijden we naar het restaurant. We hebben een heerlijk plekje op het terras. Het is er niet druk en er zijn veel vliegenπŸͺ°πŸͺ°, maar het eten is superlekker en we hebben het gezellig met elkaar. Voor het toetje rijden we naar de Italiaan in het dorp. Hier zat vroeger een ijszaak, waar pa en ma destijds met de jongens heen gingen. Er wordt een anekdote van vroeger gedeeld; Ze gingen hier zo'n 35 jaar geleden met de jongens een ijsje eten. Stefan heeft toen zijn ijsje laten vallen en de ober probeerde grappig te reageren door net te doen alsof hij boos was. Maar hier is hij toen toch wel van geschrokken dat hij de rest van de vakantie daar geen ijsje meer wilde eten. Hopelijk is broerlief inmiddels over de schrik heen πŸ˜‰πŸ˜˜

Na het ijsje brengen we pa en ma weer bij hun appartement. Wij nemen lekker een douche en duiken lekker ons bed in. Morgenochtend gaan we beginnen aan onze terugreis. De wekker wordt gezet πŸ˜€
Op naar morgen!

IMG-20250628-WA0016IMG-20250628-WA0024