Dag 5 - 20 juni [Vrijdag]

20 juni 2025 - Kirchberg in Tirol, Oostenrijk

Vanmorgen weer vroeg wakker, even over 6u.
Even plassen 🚽 en nog even terug πŸ› om lekker wakker te worden. Buiten op het terras genieten van een bakje koffie/thee.

Na het ontbijt nemen we allebei een heerlijke douche. Rond 9:00u stappen we in de auto richting Brandenburg, de Thieffenbachklamm, om te gaan wandelen. We moeten ook nog even tanken. De Super Blei Frei is hier €1,57 per liter, wat een verschil met Nederland.
Omdat we een vinget hebben, mogen we over de snelweg rijden. Zodra we de snelweg weer afgaan komen we op een kronkelende bergweg die erg steil naar beneden gaat. Ik kan niet zonder te remmen naar beneden rijden. Na een aardige afdaling met flink scherpe bochten en 1 tegenligger, komen we aan op het parkeer terrein van Jausenstation Tiefenbachklamm. Ik moet nodig plassen dus vraag of ik even gebruik mag maken van het toilet, tegen een vergoeding πŸͺ™πŸ’°πŸ’³, maar omdat ik het vriendelijk vraag, mag ik zonder te betalen naar het toilet πŸ˜ƒ. Da's een hele opluchting πŸ’ͺ🏻.
Het wandelpad begint gelijk bij het restaurant. Aan het begin van het pad hangt een collectebakje met een bordje erbij. Er wordt gevraagd om een donatie, om hiermee het pad en het gebied te kunnen onderhouden. We besluiten om eerst te gaan wandelen en dan op de terugweg iets in het potje te doen.

Waar het uitzicht van bovenop een berg adembenemend is, is wandelen in deze klamm ook weer supergaaf en bijzonder. Het water is echt heel helder. En wat een stroming zeg! Het pad is smal, met aan de ene kant een steile diepe afgrond en aan de andere kant een steile diepe rotswand, waar soms zelfs planten uit en op groeien. Soms buigt het pad een beetje af en is het water net wat verder weg, waardoor het gekletter van het stromende water wat lijkt weg te vallen. We steken een aantal keer, via een brug, het water over. Na iets meer dan 2 kilometer komen we een bankje tegen. Hier eten we een krentenbol (meegenomen uit πŸ‡³πŸ‡±πŸ§‘πŸ˜ƒ) en drinken we wat.
Omdat er niet echt een route is, in een rondje, lopen we via hetzelfde pad weer terug. Ondanks dat het hetzelfde pad is, is het toch bijzonder. Het pad is ruig en oneffen. Omdat het warm is, twijfelde ik even of ik mijn sandalen aan zou doen, maar gelukkig toch wijs gekozen voor mijn wandelschoenen.
We komen weer langs de collectebus en gooien er een fooitje in. Zo'n mooi gebied mag zeker onderhouden worden, zodat mensen kunnen genieten van dat wat de natuur te bieden heeft.

Bij het Jausenstation genieten we, onder de πŸ– parasol van onze lunch en wat te drinken.
Ondanks dat ik het rijden in de bergen, over de smalle, steile, bochtige weggetje, spannend vind, besluit ik om toch weer te gaan rijden πŸ’ͺ🏻. Ik kan dit! Ik durf dit! (Klamme handjes en klotsende oksels, daar zeg ik natuurlijk van dat dat van de warmte is πŸ˜„πŸ€­πŸ™ˆπŸ«£)

Op de terugweg stoppen we nog even in Rattenberg (glasstad). Omdat we gebruik maken van de EasyPark app, kunnen we gratis parkeren.
We bekijken een aantal winkels. Wat een glaswerk 😯. Maar in alle winkels vinden we uiteindelijk maar 1 theeglas... Bijzonder om te zien wat ze allemaal van glas maken. Sieraden, beeldjes, hangers, allerlei soorten drinkglaasjes, vazen en nog veel meer.
We lopen een klein stukje langs de rivier de Inn. Dit water is minder helder dan het water in de klamm, maar ook hier staat een sterke stroming.

We rijden weer een stukje richting Kirchberg. Onderweg stoppen we in Westendorf om daar met de berglift naar boven te gaan, de Alpenrosenbahn. Deze bestaat uit 2 'delen'.
Op het middenstation blijven we zitten en gaan we door naar de top.
Bij het bergrestaurant Talkaser (1770m) hebben we wat gedronken. Hier is het koeler dan beneden. Op het terras is het hier dan ook erg druk. Onze tafel heeft nummer 115 😳 en alle andere tafels zitten vol. Gezellige boel dus hier.

Omdat we nog wat boodschappen willen doen gaan we weer door. Bij de Mpreis in Kirchberg halen we wat we nodig hebben. Rond 17u parkeren we de auto onder de carpoort. Met deze warme temperaturen is dat wel een fijne plek voor de auto.
Moe maar zéér voldaan van deze dag, eten we een broodje op de bank en kijken we lekker tv. Morgen weer een dag πŸ˜ƒ
Dan komen er bekenden van ons, ook vakantie vieren, een stukje verder de berg op.
Hopelijk zien en spreken we ze de komende dagen een (paar) keer πŸ€©πŸ«‚

IMG-20250620-WA0003IMG-20250620-WA0004IMG-20250620-WA000120250620_10342820250620_103331IMG-20250620-WA0002

1. Ria de Hoog:
    21 juni 2025
    Wat leuk dat er bekenden van jullie komen