Dag 1 - 16 juni [Maandag]
17 juni 2025 - Kirchberg in Tirol, Oostenrijk
☁️🌥🌡16°C
Rond 4:30u wordt ik wakker. De plek naast me is leeg... Ronald is met hoofdpijn uit bed gegaan. Ik hoef me geen zorgen te maken, dus slaap ik nog lekker even verder.
Rond 8u wordt ik met een knuffel wakker gemaakt. Lekker opstaan, ontbijten en van het uitzicht genieten.
We besluiten om nu eerst boodschappen te gaan doen.
Gelukkig is de winkel nu wel open 💪🏻.
Het is zo warm in de supermarkt dat de chocolade in de schappen gesmolten is in de verpakkingen, dus zonder chocolade, maar met alle andere dingen die op ons lijstje staan rijden we weer naar het appartement.
Voor de lunch hebben we bij de bakker die aan de supermarkt zit lekkere broodjes meegenomen. Ronald koos voor een broodje met een schnitzel erop 🤣 benieuwd hoe dat zal smaken. Ik koos voor een broodje gezond met zalmfilet 😋. Dat wordt genieten, straks met de lunch.
Ook 2 chocolade taartjes konden we niet laten staan 🤭
Vanaf de supermarkt naar het appartement heb ik gereden. Spannend, maar het is goed gegaan. Ik moet dat altijd even 'overwinnen' voor mezelf.
Op het terras genieten van een bakkie en een mooie uitzicht. In de lucht vliegt een roofvogel. Hij wordt achterna gezeten door 2 zwarte vogels. Het lijken wel kraaien.
Na de lunch hebben we de wandelschoenen aangetrokken en zijn we vanaf het appartement naar het dorp gelopen. Even de lokale omgeving verkennen. We zijn naar de lokale VVV geweest om wat foldertjes te halen van bezienswaardigheden en activiteiten in de buurt.
We hebben wat winkeltjes bezocht en op het terras van Bechlwirt Gastronomie een bakje gedaan ☕️🍵.
Het weer is bewolkt☁️ en zo'n 🌡15°C. Prima weer om lekker te wandelen. We lopen naar het instappunt van de kabelbaan in het dorp. We kopen een banenkaart waar we 13 dagen lang mee kunnen met verschillende banen in de buurt.
We stappen in de Sesselbahn-Gaisberg en gaan naar 1266m hoogte. Het is er🌡11°C en bewolkt ☁️☁️ Na een paar foto's van het uitzicht en genietend op een schommelbank van weer een prachtig uitzicht genieten we op het terras van een theetje en een biertje☕️🍺.
Weer beneden wandelen we via de andere van het dorp terug.
Omdat het bijna etenstijd is gaan we naar een restaurant om lekker te eten. Het is hotel-restaurant Rösslwirt geworden. We hebben heerlijk gegeten. Als voorgerecht hebben we warme tortilla chips gegeten en als hoofdgerecht had Ronald een schnitzel en ik een mixed-grill. Het was zo lekker en genoeg, dat we geen ruimte hadden voor een toetje.
Na het eten weer lekker terug gelopen naar het appartement. Buiten een bakkie gedaan en lekker nog even tv gekeken.
Morgenochtend gaan we met de trein naar Hohe Salve om daar met de kabelbaan Salvenbahn naar boven te gaan.

Weet je dat wij in Hotel Rösslwirt gelogeerd hebben? Het was onze eerste bestemming naar Oostenrijk.Daar is het Oostenrijk virus begonnen in 1974. Het was toen voor mij ook de eerste keer met het vliegtuig en daarna nooit meer gevlogen. Het is echt een karakteristiek Tirols hotel vind je niet.
Ik ben benieuwd naar je volgende blog. Lekker gaan genieten jullie saampjes
Het is inderdaad een prachtig hotel-restaurant, voor zover wij dat konden zien.
Genieten doen we zeker!
Hoop dat jullie lekker kunnen genieten van alles maar zo te lezen doen jullie dat ook wel.😊
Leuk dat je het gelezen hebt.
We proberen elke dag een nieuwe te posten.